Süt Marineli Tavuk ve Sebzeli Kuskus



Süt Marineli Tavuk 

Kemiksiz derisiz tavuk eti parçaları ve tavuk kanadı parçaları
Marinesi İçin:
Soğan ve sarımsak suyu karışımı
Süt, limon suyu, tuz
Karabiber, pul biber, kimyon
Toz kişniş, kekik 
Yapılışı: Marine malzemelerini bir kasede karıştırın. Tavuk etlerini de kaseye alıp, marineyle karıştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Tavuk etlerini az sıvı yağda arkalı önlü kızartın.

Sebzeli Kuskus

Küçük küp doğranmış soğanı (kırmızı kuru soğan kullandım), küçük küp doğranmış havucu, küçük küp doğranmış patatesi ve tereyağını tavaya alın. Sebzeler yarı yarıya yumuşayana kadar kavurun. Küçük küp doğranmış sarı dolmalık biberi, küp doğranmış kırmızı biberi, küp doğranmış yeşil biberi ekleyip kavurun. Bezelyeyi (konserve bezelye kullandım) katıp karıştırın. Haşlanmış kuskusu, tuzu, karabiberi, pul biberi koyun. 2-3 Dakika daha pişirip, ocaktan alın.

Yorumlar

ilhan dedi ki…
Özellikle tavukların görüntüsü muhteşem. Marine edildiği için herhalde bu güzel görüntü. Kuskusu aklıma getirdiniz iyi oldu çok sevdiğimiz halde pişirmek aklımıza gelmez. Ellerinize sağlık.