Karbonatlı Omlet


6 Yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 Çay kaşığı karbonat
Tereyağı, tuz
İçi İçin:
1 Küçük kabak
1 Küçük soğan
Mantar, tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Yumurtaları bir kaseye kırın. Sütü, karbonatı, tuzu ilave edip mikserle çırpın. İçini hazırlamak için, piyazlık doğranmış soğanı tereyağıyla birlikte kavurun. Doğranmış mantarları (kestane mantarı kullandım) ilave edip kavurun. Yarım ay şeklinde kesilmiş kabağı ekleyin ve kabaklar dirili kalacak şekilde soteleyin. Tuzu, karabiberi, pul biberi katıp karıştırın ve ocaktan alın. Çırpılmış karbonatlı yumurtayı üçe ayırın. Ayrılmış yumurtanın birini yanmaz tavada, eritilmiş tereyağında pişirin. Ocaktan alıp, omletin yarısına kabaklı harçtan bir parça koyun. Omletin diğer yarısını üzerine kapatın ve sıcak servis yapın. Ayrılmış diğer yumurtaları da aynı şekilde pişirin.

Yorumlar