Sütlü Kadayıf Tatlısı
300gr. Kadayıf
150gr. Margarin
1 Su bardağı fındık
Şerbeti İçin:
3 Su bardağı süt
2,5 Su bardağı şeker
Yapılışı: Şerbet malzemesini küçük bir tencereye alıp kaynatın. Sütlü şerbeti ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Kadayıfı küçük küçük kırın. Margarini eritip, kadayıfa iyice yedirin. Kadayıfın yarısını yağlanmış küçük bir tepsiye yayın. Küçük boy tepsinin arkasıyla, tepsideki kadayıfın her yerine bastırıp presleyin. Fındıkları irice dövüp, kadayıfın üzerine serpin. Üzerine kalan kadayıfı koyduktan sonra aynı şekilde presleyin. Hazırlanan tatlıyı fırında pişirin. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti dökün. Sütlü kadayıf tatlısını, buzdolabında birkaç saat veya 1 gece beklettikten sonra ikram edin.
Yorumlar
Saygılar.