Süslü Kurabiye
Hamuru İçin:
1 Paket Dr. Oetker yılbaşı kurabiyesi
1 Yumurta
75gr. Yumuşak margarin
1 Avuç kuru üzüm
2 Yemek kaşığı yaban mersini
1 Yemek kaşığı meyve şekerlemesi
Üzeri İçin:
Paketin içinden çıkan glazür
2 Yemek kaşığı su
Kiraz şekerlemesi
Yapılışı: Üzümü, meyve şekerlemesini sıcak suda bir süre bekletin ve fazla sularını sıkın. Hamur malzemelerini, yaban mersinini, üzüm ve meyve şekerlemesini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun (hamur toparlanmadı biraz süt ve biraz un ilave ettim). Hamuru rulo şekline getirip, dilim dilim kesin. Kurabiye hamurlarına oval şekiller verip, elinizle hafifçe bastırın. Kurabiyeleri fırında pişirip soğutun. Paketin içinden çıkan glazürle 2 yemek kaşığı suyu karıştırın. Kurabiyelerin üzerlerini hazırlanan glazürle ve küçük doğranmış kiraz şekerlemeleriyle süsleyin.
Yorumlar