Yassı Poğaça


Hamuru İçin:
125gr. Yumuşak margarin
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
3 Yemek kaşığı yoğurt
1 Kabartma tozu
Aldığı kadar un, tuz
İçi İçin:
Beyaz peynir, maydanoz
Üzeri İçin:
Çörekotu, susam
Haşhaş, pul biber
Yapılışı: Yağı, yumurtaları, yoğurdu karıştırın. Unu, kabartma tozunu, tuzu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdane ve unla açın. Peynir, maydanoz karışımını hamurun üzerine serpin. Rulo şeklinde sarın ve merdaneyle üzerinden birkaç kez geçin. Ters  çevirip, tekrar merdaneyle üzerinden birkaç kez geçin. Poğaçayı dilimleyip, yağlanmış tepsiye koyun. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Küçük bir kasede çörekotunu, haşhaşı, susamı ve pul biberini karıştırın. Haşhaşlı karışımı poğaçaların üzerlerine serpin. Yassı poğaçaları fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Yorumlar