Sebzeli Hamsi Pilavı


Yarım pırasa, yarım havuç
1 Küçük kabak, maydanoz
1 Küçük patates
1 Su bardağı pirinç
Hamsi balığı, sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Kırmızı toz biber, limon
Yapılışı: Pirinci tuzlu sıcak suda bekletip süzün. Kabağı, havucu, patatesi rendeleyin. Küçük küpler halinde doğranmış pırasayı sıvı yağla birlikte kavurun. Rendelenmiş sebzeleri ilave edip, sebzeler ölene dek kavurun. Tuz karabiber ekledikten sonra ocaktan alın. Ayrı bir tencerede kızdırılmış sıvı yağda pirinci kavurun. Baharatları, ince doğranmış maydanozu, tuzu katıp karıştırın. Yeterince sıcak suyu koyup pilavı pişirin. Baharatlı pilavı ocaktan aldıktan sonra sebze kavurmasını pilava katıp karıştırın. Yağlanmış tepsiye pilavı döküp yayın ve bir kenarda bekletin. Başları, içleri, kuyrukları ve kılçıkları temizlenip yıkanmış hamsi balıklarını süzgece alın. Balıkları bir süre süzgeçte bekletin. Hazırlanan hamsileri parlak yerleri üstte gelecek şekilde pilavın üzerine dizin. Sebzeli hamsi pilavını fırında pişirin ve sıcak olarak limonla birlikte servis yapın.

Yorumlar