Üzümlü İrmik Helvası
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı şeker
2,5 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı tereyağı
2 Yemek kaşığı dolmalık üzüm
2 Yemek kaşığı bal
Yapılışı: Tereyağını eritin ve irmiği erimiş yağa ilave edip kavurun. İrmik kavrulurken küçük bir tencereye şekeri, balı, sütü koyun. Bal ve şeker eriyene dek karıştırıp kaynatın. İrmik kavrulunca, ıslatılıp fazla suları sıkılmış üzümü ekleyip karıştırın. Ballı sütü ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşana ve helva kıvamına gelene kadar pişirin. Helvayı ocaktan alıp demleyin. Üzümlü irmik helvasını ılık veya sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
Kaleminize sağık :)
Bu arada blogunuzu takip etmeye başladım. Bende bloguma beklerim sizi :)
http://mylittlemascara.blogspot.com.tr/