Arpa Şehriyeli Lahana Çorbası
1 Kase ince doğranmış beyaz lahana
1 Orta boy soğan
1 Avuç dolusu arpa şehriye
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolusu un
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: İncecik doğranmış soğanı margarin ve sıvı yağ karışımında pembeleşene dek kavurun. Lahanayı ilave edip, lahanalar sönene dek ara ara karıştırarak kavurun. Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Yeterince suyu koyup, 1 taşım kaynatın. Arpa şehriyeyi, sütü, tuzu, karabiberi ilave edin. Çorbayı şehriyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine pul biber serpip, servis yapın.
Yorumlar