Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması
1 Su bardağı kırık pirinç
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolmalık üzüm
3 Orta boy soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Nane, yenibahar, maydanoz
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Soğanları ince ince doğrayıp 1 çay bardağı sıvı yağ ile birlikte kavurun. Pirinçle dolmalık üzümü yıkayıp soğana ilave edin ve kavurun. Baharatları, tuzu, ince kesilmiş maydanozu koyup 1-2 dakika daha kavurun. 1 Su bardağı su ekleyip suyunu çekene dek yüksek ateşte pişirip ocaktan alın. Temizlenip yıkanmış kırmızı biberlerin içlerine dolma harcını doldurup tencereye dizin ve üzerlerine kapaklarını kapatın. Tencereye yeterince su ve biraz sıvı yağ döküp kısık ateşte pişirin.
Yorumlar