Mısır Gevrekli Tavuk-Ispanaklı Pilav-Sebzeli Kabak





Mısır Gevrekli Tavuk

1 Tavuk göğsü

Mısır gevreği

Sıvı yağ, yumurta

Un, tuz, karabiber

Yapılışı: Tavuk göğsünü (kemiksiz ve derisiz) 6 parçaya kesin. Una tuz ve karabiberi karıştırın. 1-2 Adet yumurtaya az su ilave edip çırpın. Tavuk etlerini una, yumurtaya dövülmüş mısır gevreğine bulayın. Teflon tavaya yağ koyup (çok fazla yağ koymadım) kızdırın ve mısır gevrekli tavuk etlerini kızartın.

Ispanaklı Pilav

200gr. Ispanak

1 Su bardağı pirinç

2 Su bardağı tavuk suyu

1 Küçük soğan

Sıvı yağ, tuz, karabiber

Yapılışı: Ispanağı ince doğrayıp yıkadıktan sonra haşlayın ve fazla suyunu sıkın. İnce doğranmış soğanı sıvı yağ ile birlikte kavurun. Islatılıp yıkanmış pirinci ekleyip pirinci de kavurun. Ispanağı ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sıcak tavuk suyunu, tuzu, karabiberi koyup pilavı pişirin. Ispanaklı pilavı demledikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Sebzeli Kabak

1,5 Su bardağı haşlanmış sebze (mısır, bezelye, patates, havuç, mantar)

1,5 Çay bardağı kaşar peyniri rendesi

2 Büyük boy kabak

1 Orta boy soğan

Sıvı yağ, karabiber, tuzot

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Haşlanmış sebzeyi, karabiberi, tuzotu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Kavrulmuş sebze soğuyunca içine 1,5 çay bardağı kaşar peyniri rendesini karıştırın. Kabakları kazıyıp yıkayın ve enlemesine ikiye kestikten sonra tekrar boylamasına kesin. Kabakların içlerini oyup tuzlu kaynar suda haşlayın. Haşlanmış kabakları sıcak sudan çıkarıp soğuk suya koyun ve soğuk suda kısa bir süre beklettikten sonra süzgece alıp sularının iyice süzülmesini sağlayın. Kabakları fırın kabına dizip içlerine hazırlanan sebzeli harcı doldurun. Üzerlerine kaşar rendesi serpin ve fırına koyun. Sebzeli kabakları üzerlerindeki kabaklar eriyene dek fırında tutun.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Ispanaklı pilav hımmmm:) tadını merak ettim doğrusu,
denemek lazım
Adsız dedi ki…
çıtır tavuğa bayılırım nefis ,doyurucu ,şık bir tabak olmuş ellerinize sağlık