Kıymalı Mini Börek



Hamuru İçin:
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin:
Kıyma, soğan, salça
Maydanoz, kereviz yaprağı
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Pul biber, kekik
Yapılışı: Kıymayı, yemeklik ince doğranmış soğanı, sıvı yağı tencereye alın ve kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. İnce doğranmış maydanozu, ince doğranmış kereviz yapraklarını, tuzu, baharatları ilave edin. 2-3 Dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Kıymalı harcı soğumaya bırakın. Yumurtayı, yağı, yoğurdu bir kasede karıştırın. Unu, kabartma tozunu, tuzu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye kesin. Hamurun birini merdane ve unla açın. Üzerine kıymalı harcı koyup yayın. Diğer hamuru da merdaneyle açıp, böreğin üzerine koyun. Böreğin kenarlarını burarak kapatın. Üzerine hafifçe un serpip, fırında pişirin.

Yorumlar