Bayat Ekmek Yoğurtlaması


1 Yumurta
1 Bütün ekmek
Yarım çay bardağı süt
1 Orta boy soğan
2 Diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri İçin:
1 Kase sarımsaklı yoğurt
Tatlı kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Yapılışı: Bayat ekmeği minik parçalara bölün. Rendelenmiş soğanı, rendelenmiş sarımsakları, baharatları, sütü, yumurtayı ekmeğe ilave edip yoğurun. Hamur kıvamına geldiğinde (gerekirse süt ekleyebilirsiniz), küçük parçalar alıp köfte şekilleri verin. Kızdırılmış yağda kızartıp, kağıt havluda fazla yağlarını alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Salçayı ve biraz suyu az sıvı yağla sos kıvamına gelene dek pişirin. Üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.

Kaynak: Planet Mutfak

Yorumlar