Pudingli Armut Tatlısı



3 Küçük boy sert armut
1 Yemek kaşığı tereyağı
1,5-2 Yemek kaşığı pudra şekeri
1 Paket Antep fıstıklı puding
1 Paket krem şanti
2 Tatlı kaşığı dolusu kakao
Süt, tarçın
Yapılışı: Antep fıstıklı pudingi paketin üzerindeki tarife göre pişirin (puding paketinin üzerinde yazan süt miktarından yarım su bardağı eksik süt kullandım). Pudingi kaselere koyup, önce oda ısında sonra da buzdolabında  soğutun. Armutları soyun, temizleyin, yıkayın ve küçük küp küp doğrayın. Tereyağını küçük bir tavaya alıp eritin. Armutu, pudra şekerini ilave edin. Armudu dirili kalacak şekilde pişirin. Tarçını ekleyip 1-2 dakika daha çevirdikten sonra ocaktan alın. Soğumuş olan pudinglerin üzerlerine pişmiş armutttan koyun. Buzdolabına kaldırıp iyice soğutun. 1 Paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ve kakao ile birlikte çırpın. Çırpılmış krem şantiyi tatlının üzerin koyun. Pudingli armut tatlısını 1 gece buzdolabında beklettikten sonra ikram edin.

Yorumlar

Emine Kaya dedi ki…
Tam yaz tatlısı ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)

Popüler Yayınlar