Muhammara ve Sodalı Ayran


2,5 Su bardağı küçük küçük doğranmış bayat ekmek
1 Çay bardağı ceviz
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı acısız biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1-1,5 Tatlı kaşığı çemen baharatı
2 Diş sarımsak
Maydanoz, tuz
Yapılışı: Bayat ekmeklerin üzerlerine yeteri kadar su döküp, ekmekleri ıslatın. Ekmeklerin suyunu süzdükten sonra fazla sularını sıkın. Cevizi dövüp, maydanozu ince ince doğrayın. Sarımsakları rendeleyin. Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın.

Sodalı Ayran

2 Şişe maden suyu
6 Yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı: Yoğurdu iyice çırpın. Sodayı ekleyip, ayran kıvamına gelene kadar çırpın.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
mutlu bayramlar canım.