Elde Açma Peynirli Kol Böreği
Elde Açma Peynirli Kol Böreği
Hamuru İçin:
2 Yumurta akı
2 Su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un, tuz
Arasına:
250gr. Margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
Peynir, maydanoz
Üzeri İçin:
2 Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Yapılışı: Böreğin hamurunu
hazırlamak için Sütü, yağı, suyu, limon suyunu, yumurta aklarını karıştırın. Unu,
tuzu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 30 dakika
dinlendirin. Hamurdan 14 adet beze yapın. Margarinle 1 çay bardağı sıvı yağı
tava alıp, margarini eritin. Bezenin birini un ve merdaneyle açtıktan sonra
üzerine margarin sıvı yağ karışımından sürün. Üzerine peynir maydanoz
karışımından serpip, rulo şeklinde sarın. Gül şekli verip, tepsinin ortasına koyun.
Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, rulo şeklinde sarın ve tepsideki
böreğin etrafına dolayın. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam
serptikten sonra böreği fırında pişirin.
Yorumlar