Fincan Keki
Fincan Keki
1 Yumurta
1 Çay bardağı süt
1,5 Çay bardağı şeker
2 Çay bardağı un
2 Yemek kaşığı kakao
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Yapılışı: Yumurtayla şekeri
birlikte çırpın. Sütü ilave edip tekrar çırpın. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu
ve vanilyayı birlikte eleyip yumurtalı karışıma karıştırın. Fincanları
yağlayın. Kek hamurunu fincanlara, fincanların yarısına gelecek şekilde
doldurun. Fincanları tencereye koyun. Tencereye fincanların yarısına gelecek
şekilde su koyun. Tencerenin üzerine havlu kapatın. Havlunun üzerine de
tencerenin kapağını kapatın. Tencereyi ocağa koyup, su kaynayana dek yüksek
ateşte tutun. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte 20 dakika
pişirin. Ocağı kapattıktan sonra kapağı hiç açmadan 15 dakika bekletin. Krem
şantiyle birlikte servis yapın.
Yorumlar
Nefiss görünüyor canım benim:)
Ellerine sğalık.