Şam Kurabiyesi



150gr. Margarin

2 Yumurta

1 Su bardağı yoğurt

1 Su bardağı şeker

4 Su bardağı un

1 Portakal kabuğu rendesi

1 Çay kaşığı dolusu karbonat

Üzerine:

Toz şeker

Yapılışı: Eritilmiş margarini, yumurtaları, şekeri, yoğurdu, portakal kabuğu rendesini karıştırın. Unu ve karbonatı ekleyip kurabiyenin hamurunu yoğurun (ele yapışan bir hamur oluyor). Hamuru 5 dakika dinlendirin. Hamurdan büyük parçalar koparın. Elinizi sıvı yağla hafifçe yağlayıp yuvarlak şekiller verin. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerlerine toz şeker serpin. Hazırlanan kurabiyeleri fırında pişirin.

Not: Yıllar önce tarifini bir televizyon programından aldığım şam kurabiyesinin hamuruna 1 çay bardağı dövülmüş fındıkta konuluyordu, ben fındık koymadım.

Yorumlar