Patates Püreli Mantar Dolması


500gr. Büyük boy mantar

Sıvı yağ, tuz, karabiber

Kekik, pul biber

Patates püresi için:

2 Büyük boy patates (630gr.)

1 Kahve fincanı süt

1 Yemek kaşığı margarin

Tuz, karabiber

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Patatesleri soyup, küp küp kesin ve haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ezin. Margarini eritin. Patatesi, sütü, karabiberi, tuzu ilave edin. Püre kıvamına gelene kadar pişirin. Mantarların saplarını çıkardıktan sonra soyup, limonlu suda bekletin ve yıkayın. Mantarları biraz sıvı yağ, tuz, karabiber, kekik, pul biberle birlikte karıştırın. Mantarları tepsiye dizin ve içlerine bolca patates püresi doldurun. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serptikten sonra fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


Yorumlar

Ahu Türkyaşar dedi ki…
Hem yapımı basit, hem lezzetli.