Tavuklu Sebzeli Kabak
Bu tarifimi İftar Bereketi Etkinliğ-2 için sevgili Sevil’e http://birdemliksohbet.blogspot.com/
yolluyorum. Daveti için kendisine teşekkür ederim.
5-6 Adet kabak
1 Su bardağı tavuk göğsü haşlanmış küçük küp kesilmiş
2 Çay bardağı patates haşlanmış küçük küp kesilmiş
1 Çay bardağı mantar haşlanmış küçük küp kesilmiş
1 Havuç haşlanmış küçük küp kesilmiş
1 Çay bardağı bezelye
Karabiber, tuz
Beşamel sosu için:
3 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı dolusu un
100gr. Margarin
Yapılışı: Margarini eritin. Unu ekleyip, sarartmadan hafifçe kavurun. Sütü ekleyip, muhallebi kıvamında pişirin ve ocaktan alın. İçine sebzeleri, tavuğu, tuzu karabiberi karıştırın. Kabakları temizleyip yıkayın ve dirili kalacak şekilde haşlayın. Kabakları karnıyarık şeklinde kesin ve içlerini oyup, beşamel soslu karışımdan doldurun. Fırında üzerleri kızarana dek pişirip, sıcak servis yapın.
yolluyorum. Daveti için kendisine teşekkür ederim.
5-6 Adet kabak
1 Su bardağı tavuk göğsü haşlanmış küçük küp kesilmiş
2 Çay bardağı patates haşlanmış küçük küp kesilmiş
1 Çay bardağı mantar haşlanmış küçük küp kesilmiş
1 Havuç haşlanmış küçük küp kesilmiş
1 Çay bardağı bezelye
Karabiber, tuz
Beşamel sosu için:
3 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı dolusu un
100gr. Margarin
Yapılışı: Margarini eritin. Unu ekleyip, sarartmadan hafifçe kavurun. Sütü ekleyip, muhallebi kıvamında pişirin ve ocaktan alın. İçine sebzeleri, tavuğu, tuzu karabiberi karıştırın. Kabakları temizleyip yıkayın ve dirili kalacak şekilde haşlayın. Kabakları karnıyarık şeklinde kesin ve içlerini oyup, beşamel soslu karışımdan doldurun. Fırında üzerleri kızarana dek pişirip, sıcak servis yapın.
Yorumlar
ellerine sağlık
tarifin hem kolay hemde sağlıklı
Hayırlı cumalar
sevgilerimle
kabak nefis görünüyor..tatlısına tuzlusuna çok seviyorum kabağı..helede çocuklara köfte diye mücveri yediriyorum ya:)) mestoluyorum vallahi.onlarda inanıyor gerçekten..
eline sağlık sevgiler.
Hayırlı İftarlar..
ellerinize sağlık..
sevgiler
Ellerine saglık canm çok öptüm seni...