Süt Reçeli ve Süt Reçelli Milföy
Süt Reçeli
1 Litre süt
1 Su bardağı şeker
1 Silme çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı: Sütü ve şekeri derin bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyene dek karıştırın. Süt kaynamaya başladığında kabartma tozunu ilave edin. Köpürürse karıştırmaya devam edin söner. Ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynadıkça pembeleşiyor ve katılaşıyor. Hafif katı ile akışkan bir kıvam olana ve pembeleşene dek 40-45 dakika pişirin (dibini tutmaması için pişmesine yakın sürekli karıştırın). Pişen süt reçelini cam kavanoza koyun. Soğuyunca kavanozun kapağını kapatın. Süt reçeli soğudukça katılaşıyor. Soğuyan süt reçelini buzdolabında muhafaza edin.
Süt Reçelli Milföy
Buzları çözülmüş milföy hamurlarının üzerlerine süt reçelinden koyup, üçgen şeklinde kapatın. Kenarlarını çatalla bastırııp, tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra file yeşil fıstık serpin ve fırında pişirin. İsterseniz süt reçelli milföylerin üzerlerine pudra şekeri eleyin.
Yorumlar