Elmalı Ballı Pay
Elmalı Ballı Pay
Hamuru İçin:
125gr. Yumuşak margarin
1 Yumurta
3 Yemek kaşığı pudra şekeri
1 Vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi İçin:
2-3Adet büyük boy elma
3 Yemek kaşığı bal
1 Çay bardağı iri dövülmüş
ceviz
1 Tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
Yumurta ve hindistan cevizi
rendesi
Yapılışı: Margarini,
yumurtayı, şekeri karıştırın. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip ele
yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük bir parça ayırıp, bir kenarda
bekletin. Diğer hamuru ikiye kesin. Hamurun birini merdaneyle ve biraz unla
tart kalıbının boyunda açın. Yağlanmış kalıba açılan hamuru koyun. Üzerine
hazırlanıp, soğutulmuş elmalı içi koyun. İkici hamuru da aynı şekilde açıp,
elmalı harcın üzerine kapatın. Üzerine yumurta akı sürün. Ayrılan hamurdan çubuklar
yapın. Çubukları elmalı payın kenarlarına koyup, hafifçe bastırın. Çubukların
üzerlerine yumurta sarısı sürün. Elmalı ballı payın üzerine hindistan cevizi
rendesi serpip, fırında pişirin.
Elmalı Ballı İçin Yapılışı:
Elmaları soyun, temizleyin,
yıkayın ve küçük küpler halinde doğrayın. Elmaları hafifçe soteleyin. Balı
ilave edip, suyu kalmayana kadar pişirin. Tarçın ekleyin. 1-2 Dakika daha
çevirip, ocaktan alın. İçine cevizi katıp karıştırın.
Yorumlar