Yassı Kadayıf


Yassı Kadayıf

11 Adet yassı kadayıf
Süt, 2 Yumurta
İri dövülmüş ceviz
Kızartmak için: sıvı yağ
Şerbeti İçin:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Çeyrek limonun suyu

Yapılışı: Yassı kadayıfları süte batırıp hafifçe sıkın. Ardından çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızgın yağda kızartın. Yassı kadayıfları hazırlanıp soğutulmuş şerbete atın. Tatlıları ikinci parti kızarana kadar şerbetin içinde bekletin. Elinizdeki malzemeler bitene dek bu şekilde devam edin. Yassı kadayıf tatlısını soğuyunca üzerlerine dövülmüş ceviz serpip, ikram edin.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
ben denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.