Nohutlu Mantı
Nohutlu Mantı
1 Paket hazır mantı (450gr.)
1 Su bardağı haşlanmış nohut
1 Yemek kaşığı margarin
1 Yemek kaşığı salça
Sarımsaklı yoğurt, tuz
Kırmızı toz biber, nane
Yapılışı: Mantıyı haşlayın,
süzün ve soğuk sudan geçirin. Margarini tencereye alıp eritin. Salçayı ilave
edip kavurun. Mantının haşlama suyundan 1 su bardağını tencereye koyun ve sos
kıvamına gelene dek pişirin. Mantıyı, nohudu, tuzu katıp karıştırın. Mantı sosu
çekene ve ısınana kadar ocakta tutun. Tencerenin kapağını kapatıp, 5-6 dakika
bekletin. Nohutlu mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kırmızı toz
biberle naneyi sıvı yağda yakın ve mantının üzerine gezdirin.
Yorumlar