Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
1 Paket etimek
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
Hindistan cevizi rendesi
Pasta süsü
Kreması İçin:
3 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı margarin
1 Vanilya
(Şekersiz bir krema olacak)
Şerbeti İçin:
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
Yapılışı: Uygun bir tepsiye
etimekleri dizin. Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatın ve sıcak şerbeti
etimeklerin üzerine dökün. Tepsinin üzerine bir tepsi kapatın. Etimekler şerbeti
çekince, üzerindeki tepsiyi kaldırın ve tatlıyı soğumaya bırakın. Krema
malzemelerini tencereye alıp, kremayı pişirin. Hazırlanan kremayı tatlının
üzerine dökün. Tatlıyı önce oda ısısında sonra da buzdolabında soğutun. Üzerine
hindistan cevizi serpin (çok az serptim). Krem şantiyi 1 su bardağı sütle
birlikte çırpıp, tatlının üzerine dökün ve yayın. Üzerine pasta süsü serptikten
sonra buzdolabına koyun. Etimek tatlısını birkaç saat buzdolabında beklettikten
sonra servis yapın.
Yorumlar