Etimek Tatlısı



Etimek Tatlısı

1 Paket etimek
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
Hindistan cevizi rendesi
Pasta süsü
Kreması İçin:
3 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı margarin
1 Vanilya
(Şekersiz bir krema olacak)
Şerbeti İçin:
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su

Yapılışı: Uygun bir tepsiye etimekleri dizin. Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatın ve sıcak şerbeti etimeklerin üzerine dökün. Tepsinin üzerine bir tepsi kapatın. Etimekler şerbeti çekince, üzerindeki tepsiyi kaldırın ve tatlıyı soğumaya bırakın. Krema malzemelerini tencereye alıp, kremayı pişirin. Hazırlanan kremayı tatlının üzerine dökün. Tatlıyı önce oda ısısında sonra da buzdolabında soğutun. Üzerine hindistan cevizi serpin (çok az serptim). Krem şantiyi 1 su bardağı sütle birlikte çırpıp, tatlının üzerine dökün ve yayın. Üzerine pasta süsü serptikten sonra buzdolabına koyun. Etimek tatlısını birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Yorumlar