Elmalı Ballı Pay


Elmalı Ballı Pay

Hamuru İçin:
125gr. Yumuşak margarin
1 Yumurta
3 Yemek kaşığı pudra şekeri
1 Vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi İçin:
2-3Adet büyük boy elma
3 Yemek kaşığı bal
1 Çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 Tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
Yumurta ve hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Margarini, yumurtayı, şekeri karıştırın. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük bir parça ayırıp, bir kenarda bekletin. Diğer hamuru ikiye kesin. Hamurun birini merdaneyle ve biraz unla tart kalıbının boyunda açın. Yağlanmış kalıba açılan hamuru koyun. Üzerine hazırlanıp, soğutulmuş elmalı içi koyun. İkici hamuru da aynı şekilde açıp, elmalı harcın üzerine kapatın. Üzerine yumurta akı sürün. Ayrılan hamurdan çubuklar yapın. Çubukları elmalı payın kenarlarına koyup, hafifçe bastırın. Çubukların üzerlerine yumurta sarısı sürün. Elmalı ballı payın üzerine hindistan cevizi rendesi serpip, fırında pişirin.
Elmalı Ballı İçin Yapılışı:

Elmaları soyun, temizleyin, yıkayın ve küçük küpler halinde doğrayın. Elmaları hafifçe soteleyin. Balı ilave edip, suyu kalmayana kadar pişirin. Tarçın ekleyin. 1-2 Dakika daha çevirip, ocaktan alın. İçine cevizi katıp karıştırın.

Yorumlar

Rosita Vargas dedi ki…
Se ve muy rico y aromático me gustan los postres calientes también,hoy lo haré aquí hace mucho frío aún.... saludos y abrazos.
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Favorim. Çok severim. Ellerine sağlık canım :)