Pirinçli Mantarlı Kabak


1 Kabak
15 Mantar
3 Büyük domates
2 Büyük diş sarımsak
1 Soğan, maydanoz
1 Çay bardağı su
1,5 Yemek kaşığı pirinç
1 Çay kaşığı dolusu şeker
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Küçük küp doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Küçük küp doğranmış sarımsakları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Yarım ay şeklinde doğranmış kabağı ilave edip soteleyin. Doğranmış mantarları koyup soteleyin. Rendelenmiş domatesleri, doğranmış maydanozu, şekeri, tuzu, karabiberi, pirinci ekleyin. Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak ve ara ara karıştırarak yemek susuz kalana kadar pişirin. Pirinçler çiğ kalırsa 1 çay bardağı su ekleyin (gerekirse tekrar su ekleyebilirsiniz). Yemek suyunu çekene, susuz kalana dek pişirin. Yoğurtla birlikte servis yapın.

Yorumlar

durutarifler dedi ki…
Mantar kabağa yakışmıştır eminim. N e güzel bir tarif olmuş
Ellerinize sağlık
Sevgiler