Börülce Kızartması



1 Su bardağı un
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber
Taze börülce
Yapılışı: Börülceleri temizleyin, yıkayın, tuzlu kaynar suda haşlayın ve soğuk suda kısa bir süre bekletip süzün. Börülceleri süzgeçte bir süre bekletin. Bir kasede unu, yumurtayı, kabartma tozunu, baharatları, tuzu, aldığı kadar suyu  çırpın. Boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Haşlanmış taze börülceleri hamura bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Kağıt havluda  fazla yağlarını alın. İnce doğranmış dereotunu, rendelenmiş sarımsakları, tuzu ve yoğurdu karıştırın. Börülce kızartmasının üzerine dereotlu yoğurt sosunu dökün. 

Yorumlar