Mantarlı Tavuk Haşlama



Mantarlı Tavuk Haşlama

4 Tavuk tavuk budu
1 Kase arpacık soğanı
5 Diş sarımsak
6 Büyük boy mantar
1 Kırmızı dolmalık biber
1 Sarı dolmalık biber
2 Yeşil biber
1 Yemek kaşığı salça, tuz
Yapılışı: Tavuk budlarını yıkadıktan sonra tencereye alın. Üzerlerine soyulup yıkanmış arpacık soğanlarını koyun. Sırasıyla soyulmuş bütün haldeki sarımsak dişlerini, Küçük küpler halinde doğranmış biberleri koyun. Büyükçe doğranmış mantarları koyun. Bir kaba salçayı, tuzu, yeterince suyu alın. Salça ve tuz eriyene kadar karıştırın. Salçayı suyu tencereye döküp yemeği pişirin. 

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Mantarlı tavuk haşlamanız çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık Ali B...
Adsız dedi ki…
Mantarlı tavuk haşlamanız çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık Ali B...