Limon Kabuğu Şekerlemeli ve Yaban Mersinli Kurabiye-Limon Kabuğu Şekerlemesi




Limon Kabuğu Şekerlemeli ve Yaban Mersinli Kurabiye

2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
2 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Kahve fincanı yaban mersini
Yarım kahve fincanı küçük doğranmış limon kabuğu şekerlemesi
1 Çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
1 Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı: Pudra şekerini, yağı, yumurtaları, yaban mersinini, limon kabuğu şekerlemesini birlikte karıştırın. Unla karbonatı ekleyip, ele biraz yapışan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Yuvarlak şekiller verip, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam serpin. Kurabiyeleri fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


Limon Kabuğu Şekerlemesi

Limonların kabuklarını beyaz yerlerini almadan kesin, yıkayın, şerit şerit kesin ve bir kaba koyun. Limon kabuklarına bolca su ilave edip, üzerlerine bir kapak kapatın. Bu şekilde 24 saat bekletin. Limon kabuklarını süzüp yıkadıktan sonra tencereye alın. Tencereye su ilave edin ve kaynayana dek pişirin.  Bu işlem 3 kez yapılacak  (her 3 defasında da süzüp, tekrar soğuk suyla kaynatılacak). Hazırlanan limon kabuklarını 1 kat şeker, 1 kat limon kabuğu olacak şekilde kavanozlara koyun (en alta ve en üstte şeker konması gerekiyor). Limon kabuğu şekerlemesini buzdolabında saklayın.

Not: Limon kabuğu şekerlemesinin tarifini buradan aldım.

Yorumlar