Ispanak Gratin



500gr. Ispanak
1 Küçük soğan
1 Yemek kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Beşamel Sos İçin:
1 Su bardağı süt
1 Silme yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı margarin
Tuz
Üzerine:
Bir veya yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Ispanakları doğrayıp, yıkayın, haşlayın ve fazla sularını sıkın. Soğanı incecik doğrayıp, 1 yemek kaşığı margarinle birlikte kavurun. Ispanağı, tuzu, karabiberi ekleyip kavurun. Ispanak kavurmasını küçük bir fırın kabına alıp bir kenarda bekletin. Beşamel sosu hazırlamak için margarini eritin. Unu ilave edip sarartmadan kavurun. Sütü koyup, koyulaşana kadar pişirin. Sosu ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edin. Beşamel sosu tepsideki ıspanak kavurmasının üzerine döküp yayın. Üstüne kaşar peyniri rendesini serpin. Ispanak gratini fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Yorumlar

Ahu Türkyaşar dedi ki…
Benim vazgeçilmez yemeğim :) Afiyet olsun.
NzlGl dedi ki…
Çok severimmmmmmmm:))