Pırasalı Kolay Hamsi Pilavı ve Pırasalı Hamsi



Pırasalı Kolay Hamsi Pilavı

1 Su bardağı pirinç
2 Pırasa (beyaz yerlerini kullandım)
Hamsi, sıvı yağ, tuz
Maydanoz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, yenibahar
Yapılışı: Hamsileri temizleyip (kılçıklarını ve kuyruklarını da temizleyin) yıkayın. Balıkları süzgece koyup, bir kenarda bekletin. Pirince 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave edip, 15 dakika bekletin. 15 Dakikanın sonunda pirinci iyice yıkayıp bir kenarda bekletin. Küçük küp doğranmış pırasaları sıvı yağda kavurun. Pirinci ilave edip pirinci de kavurun. Baharatları, tuzu, ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. Yeterince sıcak su koyup pilavı pişirin ve demleyin. Yağlanmış tepsiye pırasalı pilavı döküp yayın. Parlak yerleri üstte gelecek şekilde hamsileri pilavın üzerine koyun. Fırında hamsilerin üzerleri kızarana kadar pişirin.

Pırasalı Hamsi

Pırasaları ince ince dilimleyip tencereye koyun. Dilimlenmiş kiraz domatesleri ve doğranmış maydanozu da tencereye alın. Temizlenip yıkanmış hamsileri (kılçıklar ve kuyrukları çıkarılmış olacak) tencereye koyun. Bir kapta salçayı, tuzu, sıvı yağı, yeterince sıcak suyu karıştırıp tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatıp, yemeği pişirin.

Yorumlar

Pırasalı fırında hamsi denemek lazım güzel bir tarif ellerine sağlık..
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Ellerine sağlık canım.