Tatlı Poğaça



1 Su bardağı ılık süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı şeker
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
1 Paket yaş maya
1 Silme çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı: Sütle ufalanmış mayayı karıştırıp, 15 dakika bekletin. Şekeri, yumurtaları, yağı, tuzu ilave edip şeker eriyene dek karıştırın. Unu ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru kabarana kadar dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp, yuvarlak şekiller verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Poğaçalara 15 dakika fırın mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün (2 yumurta sarısı kullandım). Tatlı poğaçaları fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırın Mayası Nasıl Verdirilir:
Yoğrulan mayalı hamur kabarınca fırın 200 dereceye ayarlanır ve fırın ısınırken mayalı hamura şekilleri verilip, tepsiye dizilir. Fırın kapatılıp, mayalı yiyecek fırına konur. 15 Dakika sıcak ama kapalı fırında bekletilir. 15 Dakikanın sonunda mayalı yiyecek fırından alınıp, üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve fırında pişirilir.

Yorumlar

NzlGl dedi ki…
Tam böreğin yanında yemelik olmuş canım:)))
sevgilerimle
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Bunu kesin yapacaklarıma aldım. Tam benlik bir lezzet. Öpüyorum seni :)
Adsız dedi ki…
poğaçanın tatlısı :)
denemeye değer ve denicem :)
tşkler tarif için arkdşım