Bulgurlu Hamsi Pilavı
1 Su bardağı bulgur (orta bulgur)
1 Büyük soğan
Yarım yemek kaşığı salça
1 Yemek kaşığı dolmalık üzüm
Sıvı yağ, maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, nane, yenibahar
Hamsi balığı
Yapılışı: Balıkların kafalarını, içlerini, kılçıklarını ve
kuyruklarını temizleyip yıkayın. Hamsi balıklarını süzgece alıp, buzdolabına
kaldırın. Soğanı ince doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte kavurun. Salçayı ekleyip
kavurduktan sonra bulguru, doğranmış maydanozu, üzümü (üzümü bir süre suda
beklettim) ilave edip karıştırın. Baharatları ve tuzu kattıktan sonra kısa bir
süre kavurun. Yeterince su ilave edip pilavı pişirin. Yağlanmış tepsiye
hamsileri ve pilavı Hamsi Pilavı tarifimdeki anlattığım şekilde koyun.
Hazırlanan bulgurlu hamsi pilavını fırında pişirin ve soğuk veya sıcak olarak
limonla birlikte servis yapın.
Yorumlar
http://www.cicileydi.com/2012/11/beslenme-menusu.html
beslenmeye neler hazırlayabilirim'in ricası..
bi bakıp önerilerini sunarsan çooook mutlu olurum...