Bulgurlu Hamsi Pilavı



1 Su bardağı bulgur (orta bulgur)
1 Büyük soğan
Yarım yemek kaşığı salça
1 Yemek kaşığı dolmalık üzüm
Sıvı yağ, maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, nane, yenibahar
Hamsi balığı
Yapılışı: Balıkların kafalarını, içlerini, kılçıklarını ve kuyruklarını temizleyip yıkayın. Hamsi balıklarını süzgece alıp, buzdolabına kaldırın. Soğanı ince doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte kavurun. Salçayı ekleyip kavurduktan sonra bulguru, doğranmış maydanozu, üzümü (üzümü bir süre suda beklettim) ilave edip karıştırın. Baharatları ve tuzu kattıktan sonra kısa bir süre kavurun. Yeterince su ilave edip pilavı pişirin. Yağlanmış tepsiye hamsileri ve pilavı Hamsi Pilavı tarifimdeki anlattığım şekilde koyun. Hazırlanan bulgurlu hamsi pilavını fırında pişirin ve soğuk veya sıcak olarak limonla birlikte servis yapın.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Bnm senden bi ricam var :)

http://www.cicileydi.com/2012/11/beslenme-menusu.html

beslenmeye neler hazırlayabilirim'in ricası..
bi bakıp önerilerini sunarsan çooook mutlu olurum...

Popüler Yayınlar