Kıymalı Patlıcan-Fırında Erişte-Bisküvili Puding
Kıymalı Patlıcan
Bostan patlıcanlarını alacalı soyup kalınca dilimleyin. Limonlu tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın. Patlıcanları kızartıp, fazla yağlarını kağıt havluda alın. İnce kesilmiş soğan ve yeşil biberi biraz sıvı yağda birlikte kavurun. Kıymayı ilave edip kavurun. Domates rendesini, ince kesilmiş maydanozu, tuzu, karabiberi ekleyip domates suyunu çekene dek pişirin. Patlıcanları tepsinin içine aralıklı olarak dizin. Patlıcanların üzerlerine kıymalı harçtan koyun. Üzerlerine birer dilim patlıcan koyun ve kaşar peyniri rendesi serpin. Fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Fırında Erişte
1 Pakete yakın erişte (500 grama yakın)
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı eriştenin haşlama suyundan
1 Su bardağı yoğurt
1 Yemek kaşığı dolusu un
Biraz sıvı yağ, 1 yumurta
Tuz, karabiber
Üzerine:
1 Yumurta
Yapılışı: Erişteyi haşlayıp süzün. Eriştenin haşlama suyundan 1 su bardağını ayırın. Bütün malzemeleri çırpıp içine erişteyi karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp, üzerine çırpılmış 1 yumurtayı sürün ve fırında pişirin.
Bisküvili Puding
2 Paket finger bisküvi
1 Paket kakaolu puding
3 Su bardağı süt
1 S u bardağı su
Yapılışı: Bisküvileri iri iri kırıp kaselere koyun. Pudingi, sütü, suyu karıştırıp pudingi pişirin. Sıcak pudingi bisküvilerin üzerine dökün. Buzdolabında birkaç saat bekletip, üzerlerine hindistan cevizi rendesi serpin.
Not: Pudingin arkasında 4 su bardağı süt yazıyordu. Ben 3 su bardağını süt, 1 su bardağını su koydum.
Bostan patlıcanlarını alacalı soyup kalınca dilimleyin. Limonlu tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın. Patlıcanları kızartıp, fazla yağlarını kağıt havluda alın. İnce kesilmiş soğan ve yeşil biberi biraz sıvı yağda birlikte kavurun. Kıymayı ilave edip kavurun. Domates rendesini, ince kesilmiş maydanozu, tuzu, karabiberi ekleyip domates suyunu çekene dek pişirin. Patlıcanları tepsinin içine aralıklı olarak dizin. Patlıcanların üzerlerine kıymalı harçtan koyun. Üzerlerine birer dilim patlıcan koyun ve kaşar peyniri rendesi serpin. Fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Fırında Erişte
1 Pakete yakın erişte (500 grama yakın)
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı eriştenin haşlama suyundan
1 Su bardağı yoğurt
1 Yemek kaşığı dolusu un
Biraz sıvı yağ, 1 yumurta
Tuz, karabiber
Üzerine:
1 Yumurta
Yapılışı: Erişteyi haşlayıp süzün. Eriştenin haşlama suyundan 1 su bardağını ayırın. Bütün malzemeleri çırpıp içine erişteyi karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp, üzerine çırpılmış 1 yumurtayı sürün ve fırında pişirin.
Bisküvili Puding
2 Paket finger bisküvi
1 Paket kakaolu puding
3 Su bardağı süt
1 S u bardağı su
Yapılışı: Bisküvileri iri iri kırıp kaselere koyun. Pudingi, sütü, suyu karıştırıp pudingi pişirin. Sıcak pudingi bisküvilerin üzerine dökün. Buzdolabında birkaç saat bekletip, üzerlerine hindistan cevizi rendesi serpin.
Not: Pudingin arkasında 4 su bardağı süt yazıyordu. Ben 3 su bardağını süt, 1 su bardağını su koydum.
Yorumlar
patlıcana bayılırım ama artık kızartmasını pek yapmıyorum. Ne güzel olur hem kızartma hem bostan patlıcanı yemede yanında yat misali ellerine sağlık canım.
Yanında erişte ve sonrasında bisküvili puding. Çok güzel bir mönü olmuş.
Afiyetler olsun.
sevgilerimle
fırında erişte çok değişik fırında makarna tadında oluyor sanıyorum değilmi tatlım eriştelerin kurumuş mu olması gerekiyor.bunları yanıtlarsan çok sevinirim.
kocaman öpüyorum canım..
Süper birşey
Mutlaka denenecek.
Sevgilerimle
ellerine sağlık
öpüyorum.
Seç beyen ye ama ben hepsinden yiyim.
hepsi harika encokda tatlıya gözüm kaydı:)
Herzamanki gibi muhteşem şeyler yapmışsın, hepsi birbirinden nefis, ellerine saglık.
Sevgiler.