Kedidili Bisküvili Pasta-Tavuklu Börek-Esmer Şekerli Kurabiye

Kedidili Bisküvili Pasta



Kedidili bisküvisi (20 adet)
5 Su bardağı süt
1 Paket hindistan cevizli puding
1 Paket çikolatalı puding
2 Tatlı kaşığı tereyağı
Kiraz şekerlemesi
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Hindistan cevizli pudingi, 2 su bardağı sütü, 1 tatlı kaşığı tereyağını tencereye alıp pudingi pişirin. 10 Adet bisküviyi süt ile ıslatıp bir tepsiye dizin, üzerine sıcak pudingi yayın. Kiraz şekerlemelerini ikiye kesip üstüne dizin. Kalan 10 adet bisküviyi de sütle ıslatıp üzerine dizin. Çikolatalı pudingi 3 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tereyağıyla birlikte pişirin. Sıcak pudingi pastanın üstüne döküp, pastanın üzerini çikolatalı pudingle kaplayın. Pasta soğuyunca üzerini hindistan cevizi rendesi ve kiraz şekerlemesiyle süsleyin.
Not: Hindistan cevizli pudingin arkasında 2,5 su bardağı süt yazıyordu, 2 su bardağı süt koydum. Çikolatalı pudingin arkasında 4 su bardağı süt yazıyordu, 3 su bardağı süt koydum.
 
Tavuklu Börek



1,5 Su bardağı küp kesilmiş tavuk eti
3 Yufka
3 Yemek kaşığı soya sosu
1 Soğan
2 Yeşil biber
Tavuk çeşnisi (mevsim)
Dereotu, maydanoz
Sıvıyağ
Sosu için:
3 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı su
Yapılışı: Sos malzemelerini çırpıp bir kenarda bekletin. Yufkaları iri iri kesin. Küçük kesilmiş soğan ve biberi sıvı yağda kavurun. Tavuk etiyle tavuk çeşnisi ekleyip soteleyin. İnce kesilmiş az deretonu, maydanozu, soya sosunu ilave edip biraz daha soteleyip ocaktan alın. Yağlanmış teflon tavaya yufkaların yarısını aralarına sostan sürerek döşeyin. Tavuklu harcı üzerine yayın. Kalan yufkaları da aralarına sostan sürerek döşeyin. Ocakta arkalı önlü pişirin.

Esmer Şekerli Kurabiye


125gr. Margarin (eritilmiş)
Yarım su bardağı yoğurt
1 Su bardağı esmer şeker
1 Su bardağı damla çilolata
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Aldığı kadar kepekli un
Yapılışı: Margarini, yoğurdu, yumurtayı, esmer şekeri karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, yuvarlak şekiller verin ve elinizle üzerlerine bastırıp yassıltın. Esmer şekerli kurabiyeyi fırında pişirin.

Yorumlar

burcunokta dedi ki…
Canım üçüde birbirindende nefis görünüyor. Hele kurabiye tam benlik ellerine sağlık. Sevgiler
İnci Yemek dedi ki…
kedi dili ile hazırlanmış pastayı
hep tercih etmişimdir çok nefis bir tat değilmi bu şekilde hazırlamayıda deneyeceğim mutlaka ellerine sağlık canım.ayrıca börekte çok değişik olmuş ellerine sağlık canım görüntüler süper.
Unknown dedi ki…
Canım üçüde nefiss görünüyor.
pastaya içim gitti.
ellerine sağlık
öpüyorum.
rumma dedi ki…
Markette kedidilini elime aldım aldım bıraktım..:(

Tarif bakınıyım önce dedim bu sabah karşıma çıktı..:)

ellerinize sağlık sevgiler
şirinem dedi ki…
2 tarifte çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım helede tavuklu olan herşey benim için çok özeldir
NzlGl dedi ki…
Arminacığım
yine harika şeyler sunmuşsun. Ama ben esmer şekerli kurabiyeyi alayım:))))))
sevgilerimle canım
yildiz dedi ki…
Bu menüde Favorim tavuklu börek....
Sevgiler canim.
Pembe Tatlar dedi ki…
Ellerine sağlık canım herşey harika gözüküyor...
durutarifler dedi ki…
Hepsi çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık.
İyi hafta sonları . Sevgiler
Adsız dedi ki…
Armina'cım döktürmüşsün gene:))çok lezzetli görünüyorlar.Senin pastayı görünce gülümsedim.geçen günlerde bende kedidilli pasta yapmıştım.Fotoğrafları bilgisayara attım ama daha sonra bulamadım yanlışlıkla sildim sanırım.Çok ta güzel olmuştu ama sağlık olsun.Bir dahaki sefere inşaallah.Ellerin dert görmesin selametle kal canım...
nurmutfakta dedi ki…
ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN



46. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

http://porselendemlik.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com/

http://gelibolu17.blogspot.com/

tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için

19 EKİM 2009 - 2 KASIM 2009

TARİHLERİ ARASINDA

http://nurmutfakta.blogcu.com/

YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE

"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 46.HAFTA "

BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER
yemekler çok güzel görünüyor.özellikle kedidilli pasta.elinize sağlık
Dilekhaniminmutfagi dedi ki…
Armina hanım ellerine sağlık
akasyakokusu dedi ki…
Amanın ben görmeyeleri ne mamalar yapmışsın sen böyle..
Yutkuna yutkuna birhaller oldum...
Çorbalı börekli tatlılı menülerin nede leziz görünüyor...Ben şimdilik kahvaltı için sadece börek çeşitlerinden alıcam...
Eline sağlık canım benim..artık görüşelim buralardayım..
zeynep dedi ki…
çikolatalı puding bu kakaolu pudinglerdenmi,onların paketinde 3.5 su bardağı sütle hazırlayın diyordu acaba sizinki başka çeşitmi?
acaba kaç cmlik bir borcam veya kalıpta yaptınız tatlıyı?
Çikolatalı puding farklı oluyor, isterseniz kakaolu puding kullanabilirsiniz. Küçük veya orta boy borcam kullanmıştım.