Kestaneli Puding-Halleyli Pasta ( Prens Tatlısı )-Muzlu Puding
Halleyli pasta tarifini yemekteyiz programından almıştım. Tarifte frambuaz da vardı, vanilyalı pudingle karıştırılıyordu. Halleyli pastaya frambuaz koymadım. Halleyli pastanın üzerine çikolata sosu konuluyordu, bitter çikolatalı puding kullandım. Muzlu puding ise, koyu kıvamlı puding severler için. Tariflerimi p.d.ç.s.e 37’nin ev sahibesi sevinç arkadaşımıza http://sevincceden.blogcu.com/ gönderiyorum. Daveti için kendisine teşekkür ediyorum.
Kestaneli Puding
1 Su bardağı kavrulmuş fındık (iri dövülmüş)
1 Su bardağı şeker
3,5 Su bardağı haşlanmış ezilmiş kestane
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı dolusu nişasta
1 Paket sütlü çikolata (40gr.)
Üzeri için:
1 Paket çikolata parçalı puding
Süt
Yapılışı: Kestaneyi, şekeri, sütü, nişastayı (nişastayı çok az suyla açın) karıştırıp koyulaşana dek pişirin. Kestaneli karışımı ocaktan alıp, içine fındığı ekleyin. İyice soğuduktan sonra küçük küp kesilmiş çikolatayı da içine karıştırıp, kâselere koyun. Çikolata parçalı pudingi, pudingin üzerindeki tarife göre sütle pişirin. Kâsedekilerin üzerlerine pudingi dökün. Kestaneli pudinglerin üzerlerini dolmalık fıstıklarla, toz yeşil fıstıkla ve hindistan cevizi rendesiyle süsleyin.
Not: Kestaneli pudingi 1 gece buzdolabında bekletirseniz, tadı daha güzel olur.
Halleyli Pasta ( Prens Tatlısı)
Kestaneli Puding
1 Su bardağı kavrulmuş fındık (iri dövülmüş)
1 Su bardağı şeker
3,5 Su bardağı haşlanmış ezilmiş kestane
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı dolusu nişasta
1 Paket sütlü çikolata (40gr.)
Üzeri için:
1 Paket çikolata parçalı puding
Süt
Yapılışı: Kestaneyi, şekeri, sütü, nişastayı (nişastayı çok az suyla açın) karıştırıp koyulaşana dek pişirin. Kestaneli karışımı ocaktan alıp, içine fındığı ekleyin. İyice soğuduktan sonra küçük küp kesilmiş çikolatayı da içine karıştırıp, kâselere koyun. Çikolata parçalı pudingi, pudingin üzerindeki tarife göre sütle pişirin. Kâsedekilerin üzerlerine pudingi dökün. Kestaneli pudinglerin üzerlerini dolmalık fıstıklarla, toz yeşil fıstıkla ve hindistan cevizi rendesiyle süsleyin.
Not: Kestaneli pudingi 1 gece buzdolabında bekletirseniz, tadı daha güzel olur.
Halleyli Pasta ( Prens Tatlısı)
1 Paket vanilyalı puding
1 Paket krem şanti
1 Yemek kaşığı tereyağı
10 Adet halley
1 Avuç ceviz ( iri dövülmüş )
Süt
Üzerine:
1 Paket bitter çikolatalı puding
Süt ( pudingin üzerinde yazan miktara göre )
Yapılışı: Vanilyalı pudingi, tereyağını, sütü karıştırıp pişirin ve soğutun. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp, buzdolabında bekletin. Vanilyalı pudingle krem şantiyi karıştırın. Küp kesilmiş halleyleri ve cevizi de, vanilyalı pudinge ilave edin. Halley pastasını kâselere koyun. Bitter çikolatalı pudingi de sütle pişirip soğutun. Pudingi halleyli pastaların üzerlerine dökün. Buzdolabında birkaç saat bekletin.
Not: Halleyli pastayı yaptığınız gün içinde tüketmenizi öneririm. Bizim halleyler 1 gün bekleyince eridiler.
1 Paket krem şanti
1 Yemek kaşığı tereyağı
10 Adet halley
1 Avuç ceviz ( iri dövülmüş )
Süt
Üzerine:
1 Paket bitter çikolatalı puding
Süt ( pudingin üzerinde yazan miktara göre )
Yapılışı: Vanilyalı pudingi, tereyağını, sütü karıştırıp pişirin ve soğutun. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp, buzdolabında bekletin. Vanilyalı pudingle krem şantiyi karıştırın. Küp kesilmiş halleyleri ve cevizi de, vanilyalı pudinge ilave edin. Halley pastasını kâselere koyun. Bitter çikolatalı pudingi de sütle pişirip soğutun. Pudingi halleyli pastaların üzerlerine dökün. Buzdolabında birkaç saat bekletin.
Not: Halleyli pastayı yaptığınız gün içinde tüketmenizi öneririm. Bizim halleyler 1 gün bekleyince eridiler.
Muzlu Puding
1 Paket muzlu puding
200ml. Krema
1 Yemek kaşığı toz yeşil fıstık
1 Vanilya
1 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Su bardağı süt
Yapılışı: Malzemelerin hepsini karıştırıp, pudingi pişirin. Buzdolabında birkaç saat beklettiğiniz pudingi, dilerseniz Antep fıstığı, hindistan cevizi rendesi ve portakal kabuğu reçeliyle süsleyin.
200ml. Krema
1 Yemek kaşığı toz yeşil fıstık
1 Vanilya
1 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Su bardağı süt
Yapılışı: Malzemelerin hepsini karıştırıp, pudingi pişirin. Buzdolabında birkaç saat beklettiğiniz pudingi, dilerseniz Antep fıstığı, hindistan cevizi rendesi ve portakal kabuğu reçeliyle süsleyin.
Yorumlar
ellerine saglik
afiyet şeker olsun
tarifi aramak zorunda kalmam artık.
sevgiler günün çok güzel geçsin..
Sağlıcakla kal..!
bu arada bana şeftali kebabının anlamını yazmışsın çok teşekkür ederim iyi geceler sevgiler
Sevgiyle kal
Sevgi sevgiye layık olanındır.
Bu yüzden sizi seviyorum.
You have very beautiful pictures! Such a pitty that I don't understand your language.
Have a nice day,
Gabriella
You have very beautiful pictures! Such a pitty that I don't understand your language.
Have a nice day,
Gabriella
Have a nice day!
Gabriella
ellerine sağlık
öpüyorum.