Kıymalı Yaprak Sarması
Tarifini Ümit ustanın kitabından aldağım kıymalı yaprak sarmasında, değişiklikler yaparak farklı bir hale getirdim.
500gr. Salamura yaprak
Harcı için:
350gr. Kıyma
2 Orta boy soğan küçük küp kesilmiş
1 Çay bardağı sıvı yağ
500gr. Pilavlık bulgur
3 Tatlı kaşığı salça
Maydonoz ince kesilmiş
1 Çay kaşığı yeni bahar
Tuz, karabiber, Pulbiber
Kırmızı toz biber
Arasına:
2-3 Limon ince dilimlenmiş
1 Baş sarımsak
Sosu için:
3 Su bardağı su
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı salça
Yapılışı: Kıymalı yaprak sarmasının harç malzemelerini karıştırın. Salamura yaprakları yıkayıp, hafifçe sıkın. Yaprakların içlerine kıymalı harçtan koyun ve gevşekçe sarın. Gevşekçe sarılmazlarsa, sarma pişerken yapraklar yırtılırlar. Bir-kaç tane patatesi yuvarlak dilimleyip, tencereye boş yer kamayacak şekilde dizin. 1 Baş veya yarım baş sarımsağı, diş diş ayırıp soyun. Tenceredeki patateslerin üzerlerine 1 kat kıymalı yaprak sarmasını dizin. Üzerine sarmsak dişlerinden serpip, limon dilimleri dizin. Malzemeler bitene dek bu şekilde devam edin. Sos malzemelerini bir kapta çırpıp, kıymalı yaprak sarmasının üzerine dökün. En üstüne limon dilimlerini dizin. Sarmayı 1-2 taşım hızlı ateşte sonra da kısık ateşte pişirin. Kıymalı yaprak sarmasını sıcak servis yapın.
500gr. Salamura yaprak
Harcı için:
350gr. Kıyma
2 Orta boy soğan küçük küp kesilmiş
1 Çay bardağı sıvı yağ
500gr. Pilavlık bulgur
3 Tatlı kaşığı salça
Maydonoz ince kesilmiş
1 Çay kaşığı yeni bahar
Tuz, karabiber, Pulbiber
Kırmızı toz biber
Arasına:
2-3 Limon ince dilimlenmiş
1 Baş sarımsak
Sosu için:
3 Su bardağı su
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı salça
Yapılışı: Kıymalı yaprak sarmasının harç malzemelerini karıştırın. Salamura yaprakları yıkayıp, hafifçe sıkın. Yaprakların içlerine kıymalı harçtan koyun ve gevşekçe sarın. Gevşekçe sarılmazlarsa, sarma pişerken yapraklar yırtılırlar. Bir-kaç tane patatesi yuvarlak dilimleyip, tencereye boş yer kamayacak şekilde dizin. 1 Baş veya yarım baş sarımsağı, diş diş ayırıp soyun. Tenceredeki patateslerin üzerlerine 1 kat kıymalı yaprak sarmasını dizin. Üzerine sarmsak dişlerinden serpip, limon dilimleri dizin. Malzemeler bitene dek bu şekilde devam edin. Sos malzemelerini bir kapta çırpıp, kıymalı yaprak sarmasının üzerine dökün. En üstüne limon dilimlerini dizin. Sarmayı 1-2 taşım hızlı ateşte sonra da kısık ateşte pişirin. Kıymalı yaprak sarmasını sıcak servis yapın.
Yorumlar
çok emek verilen ama bir çırpıda yenen bir yemek sarma:))
değişik bir tarif sarma yapınca deneyeceğim
sevgiler
ellerinize sağlık sarmaya dolmaya davetsiz gelirim :))