Kolay Hamsi Pilavı



1 Su bardağı pirinç
1 Küçük soğan
1 Kesme şeker
Sıvı yağ, maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, yeni bahar
Hamsi balığı
Yapılışı: Hamsilerin içlerini, kılçıklarını, başlarını, kuyruklarını temizleyip yıkayın. Balıkları süzgece alıp buzdolabına kaldırın. Yemeklik ince doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinci ekleyip kavurun. Yeterince sıcak su ilave edin. İnce doğranmış maydanozu, tuzu, baharatları, şekeri koyun. Pilavı pişirip demleyin.Yağlanmış küçük bir tepsiye pilavı koyup yayın. Üzerine hamsileri dizin ve hamsi pilavını fırında pişirin. 

Yorumlar

Nilgün Komar dedi ki…
pek kolay pek çekici..