Burçak Tatlısı


Burçak tatlısının tarifini kardeşim, Birgül hanımdan almış. Tarif için Birgül hanımna teşekkür ederim. Çok hafif ve enfes bir sütlü tatlı. Burçak bisküvi yerine 1 paket Eti kakolu bisküvi kullanabilirsiniz.

1 Litre süt
1 Su bardağı şeker
1,5 Yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 Yemek kaşığı pirinç unu
1,5 Yemek kaşığı un
1 Paket Eti burçak bisküvi (klasik)
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Şekeri, unu, pirinç ununu, nişastayı karıştırın. Sütü ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın. Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin. Uygun bir tepsiye bisküvileri 1 sıra olacak şekilde dizin. Üzerine sıcak muhallebiyi dökün. Tatlıyı oda ısısnda soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın. 1 Gece buzdolabında bekletip, üzerine hindistan cevizi rendesi serpin.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
nefis nefisss.