Jambonlu Yumurta



Jambonlu Yumurta

2 Yumurta
2 Dilim hindi füme jambon
1 Kabak
1 Orta boy soğan
Tereyağı, sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Soğanı piyazlık doğrayıp, sızma zeytinyağı veya ay çiçek yağında kavurun. Halka halka doğranmış kabağı ilave edip, kabak diriliğini kaybetmeyecek şekilde soteleyin. Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. 2 Çay kaşığı tereyağını tavaya alıp eritin. Jambonları tavaya koyup, arkalı önlü kızartın. Jambonları servis tabaklarına alın. Aynı tavada tereyağında birer yumurta pişirip, pişmiş jambonların üzerlerine koyun. Jambonlu yumurtayı kabak soteyle birlikte servis yapın.

Yorumlar

*mehtap dedi ki…
harika bir kahvaltı..
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Yaşasın yumurta :) Ellerine sağlık.