Jambonlu Yumurta
Jambonlu Yumurta
2 Yumurta
2 Dilim hindi füme jambon
1 Kabak
1 Orta boy soğan
Tereyağı, sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Soğanı piyazlık doğrayıp, sızma zeytinyağı veya ay
çiçek yağında kavurun. Halka halka doğranmış kabağı ilave edip, kabak
diriliğini kaybetmeyecek şekilde soteleyin. Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı
toz biber ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. 2 Çay kaşığı tereyağını tavaya
alıp eritin. Jambonları tavaya koyup, arkalı önlü kızartın. Jambonları servis
tabaklarına alın. Aynı tavada tereyağında birer yumurta pişirip, pişmiş
jambonların üzerlerine koyun. Jambonlu yumurtayı kabak soteyle birlikte servis
yapın.
Yorumlar