Mantarlı Hamsi Pilavı




1 Su bardağı pirinç
300gr. Mantar
1 Büyük soğan
3 Diş sarımsak
Sıvı yağ
Maydanoz, tuzot
Karabiber, pul biber
Hamsi balığı
Yapılışı: Yemeklik ince doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Islatılıp yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. İnce doğranmış maydanozu, tuzotu, baharatları ilave edip karıştırın. Yeterince sıcak su koyup pilavı pişirin. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp, bir tavada sıvı yağla birlikte kavurun. Doğranmış mantarları ekleyip kavurun.  Kavrulmuş mantarı pilava katıp karıştırın ve pilavı demleyin. Hamsilerin içlerini, kılçıklarını, kuyruklarını temizleyip yıkayın. Hazırlanan hamsileri süzgeçte bir süre beklettikten sonra yarısını yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine mantarlı pilavı döküp yayın. Kalan hamsileri de pilavın üzerine dizin ve mantarlı hamsi pilavını fırında pişirin.

Yorumlar

TATESAL dedi ki…
Ohhh nasıl bir görüntü bu böyle akşam akşam karnımız acıkmışken sizlere afiyet olsun....
Rosita Vargas dedi ki…

Lindo trabajo y muy exquisito me encanta,feliz año 2013,abrazos y abrazos.