Elmalı Havuçlu Kek


2 Yumurta
Yarım paket (225gr.) Dr. Oetker Kekun
1 Su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
65gr. Yumuşak margarin
1 Vanilya
 2 Çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı rendelenmiş havuç
1 Çay bardağı kuru üzüm
2 Küçük elma
Çikolata sosu için:
1 Paket (80gr.) sütlü çikolata
1Tatlı kaşığı margarin, su
Üzerine: Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Şekeri, yumurtaları, yağları, yoğurdu bir kaba alıp mikserle çırpın. Unu, vanilyayı, tarçını ekleyip çırpın. Havucu, küçük küp doğranmış elmaları, üzümü (suda bekletilmiş) ilave edip karıştırın. Yağlanıp hafifçe unlanmış kalıba kek hamurunu dökün. Keki fırında pişirip soğutun. Çikolata sosunu hazırlamak için iri parçalara doğranmış çikolatayı, margarini ve biraz suyu teflon tavaya alıp sürekli karıştırarak çikolatayı eritin. Hazırlanan çikolata sosunu kekin üzerine dökün. Elmalı havuçlu kekin üzerini hindistan cevizi rendesiyle süsleyin.  

Yorumlar