Şam Tatlısı



Hamuru için:

2 Yumurta

6 Su bardağı irmik

2,5 Su bardağı yoğurt

1,5 Su bardağı şeker

2 Kabartma tozu

Şerbetine:

5 Su bardağı şeker

5 Su bardağı su

Yarım limon suyu

Üzerine:

Yer fıstığı

Yapılışı: Şerbet malzemelerini tencereye koyup kaynatın ve ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakın. Bir kaba tüm hamur malzemelerini alıp karıştırın. Yağlanmış tepsiye hamuru döküp, kaşık kullanmadan tepsiyi sallaya sallaya hamuru tepsiye yayın. Hamurun üzerine fıstıkları dizip hafifçe bastırın. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.

Yorumlar

Nilgün Komar dedi ki…
hmm ramazanda yapmak lazım :)