Kabak Çorbası



1Kg. Kabak

1 Su bardağı kurutulmuş çorbalık hamur

1 Su bardağı süzme yoğurt

1 Yemek kaşığı un

1 Yemek kaşığı margarin

Sıvı yağ, 1 yumurta

Nane, karabiber, tuz

Yapılışı: Margarin ve sıvı yağı tencereye alıp, margarini eritin. Kabakları rendeleyip margarine ilave edin. Kabakları kavurduktan sonra yeterince su ekleyip kaynatın. Çorbalık hamuru katıp, hamurlar yumuşayana kadar pişirin. Bir kapta yoğurdu, yumurtayı, unu, 1 su bardağı suyu karıştırın. Çorbadan yoğurtlu karışıma biraz dökün ve ılıştırın. Yoğurtlu karışımı çorbaya ilave edip, 1 taşım kaynatın. Çorbayı ocaktan alıp içine karabiber, tuz ve sıvı yağda yakılmış naneyi katıp karıştırın.

Yorumlar