Jöleli Tavuk Göğsü



2,5 Su bardağı süt

1 Çay bardağı şeker

1 Çay bardağı+1 yemek kaşığı un

Çeyrek kahve fincanı buğday nişastası

Yarım yemek kaşığı margarin

Orta Katı İçin:

1 Paket tart jölesi

2 Yemek kaşığı limonlu oralet

1 Silme yemek kaşığı şeker

2,5 Çay bardağı su

Üzeri İçin:

1 Paket vişne jölesi

4 Çay bardağı su

Yapılışı: Sütü, şekeri, unu, nişastayı tencereye alıp karıştırın. Margarini ekleyip, üzeri göz göz olana kadar pişirin. 10 Dakika mikserle çırpıp, ıslatılmış küçük bir tepsiye dökün. Ayrı bir tencerede tart jölesini, 1 silme yemek kaşığı şekeri, oraleti, 2,5 çay bardağı suyu karıştırıp pişirin ve tepsiye dökün. 1 Paket vişneli jöleyi 2 çay bardağı suyla karıştırıp kaynatın. Kaynayan jöleyi ocaktan alıp, içine 2 çay bardağı soğuk su karıştırın. Jöleyi tepsiye döküp (muhallebinin üzerindeki oraletli tart jölesi iyice donduktan sonra vişne jölesini tepsiye dökün), buzdolabına kaldırın. Vişne jölesi donunca servis yapın.

Yorumlar