Karnıbahar Püresi ve Soğanlı Et Kavurması-Fırında Sebzeli Et
Karnıbahar Püresi ve Soğanlı Et Kavurması
Karnıbahar püresi için:
4 Su bardağı karnıbahar püresi
200ml. Krema
2 Yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
1 Yemek kaşığı labne peyniri
Tuz, karabiber
Soğanlı et kavurması için:
Kemiksiz kuşbaşı kesilmiş et
Soğan, karabiber, tuz, pul biber
Sıvı yağ
Yapılışı: Tereyağını biraz sıvı yağla birlikte eritin. 4 Su bardağı karnıbahar püresini ( karnıbahar haşlanıp, robotta püre haline getirilecek ), kremayı, labne peynirini, tuzu, karabiberi erimiş tereyağına ekleyin. Karnıbahar kremayı çekene değin pişirin. Soğanlı et kavurması için, piyazlık kesilmiş soğanı sıvı yağda kavurun. Eti ilave edip, et suyunu çekene kadar kavurun. Pul biber, karabiber, tuz ekleyip ocaktan alın. Soğanlı et kavurmasını, karnıbahar püresiyle birlikte servis yapın.
Fırında Sebzeli Et
1kg. Kemiksiz et
2 Pırasa
1 Havuç
2 Kabak
1 Sarı dolmalık biber
2 Domates
2 Kereviz
1 Yeşil biber
1 Büyük boy soğan
2 Patates
Maydanoz
2 Defne yaprağı
Sosuna:
2 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı salça
1,5 Çay bardağı sıvı yağ
Kekik, tuz, karabiber
Kırmızı toz biber, pul biber
Yapılışı: Sos malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırın. Havucu, kabağı, kerevizi, patatesi, domatesi yuvarlak şekilde dilimleyin. Eti, pırasayı, sarı dolmalık biberi, yeşil biberi irice kesin. Soğanı piyazlık kesin. Büyük fırın tepsisine sırasıyla soğanı, pırasayı, kerevizi, kabağı, domatesi dizin. Üzerine ince kesilmiş maydanozu sepin. Patatesi de dizip, sosun yarısını üzerine dökün. Defne yapraklarını koyup, etin hepsini patateslerin üstüne yayın. Kalan salçalı sosu döküp, tepsinin üzerine yağlı kâğıt kapatın. Yağlı kâğıdın bir kaç yerinden bıçakla hafifçe delin. Fırında etlerle sebzeler yumuşayana dek ve biraz sulu kalacak şekilde pişirin.
Karnıbahar püresi için:
4 Su bardağı karnıbahar püresi
200ml. Krema
2 Yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
1 Yemek kaşığı labne peyniri
Tuz, karabiber
Soğanlı et kavurması için:
Kemiksiz kuşbaşı kesilmiş et
Soğan, karabiber, tuz, pul biber
Sıvı yağ
Yapılışı: Tereyağını biraz sıvı yağla birlikte eritin. 4 Su bardağı karnıbahar püresini ( karnıbahar haşlanıp, robotta püre haline getirilecek ), kremayı, labne peynirini, tuzu, karabiberi erimiş tereyağına ekleyin. Karnıbahar kremayı çekene değin pişirin. Soğanlı et kavurması için, piyazlık kesilmiş soğanı sıvı yağda kavurun. Eti ilave edip, et suyunu çekene kadar kavurun. Pul biber, karabiber, tuz ekleyip ocaktan alın. Soğanlı et kavurmasını, karnıbahar püresiyle birlikte servis yapın.
Fırında Sebzeli Et
1kg. Kemiksiz et
2 Pırasa
1 Havuç
2 Kabak
1 Sarı dolmalık biber
2 Domates
2 Kereviz
1 Yeşil biber
1 Büyük boy soğan
2 Patates
Maydanoz
2 Defne yaprağı
Sosuna:
2 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı salça
1,5 Çay bardağı sıvı yağ
Kekik, tuz, karabiber
Kırmızı toz biber, pul biber
Yapılışı: Sos malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırın. Havucu, kabağı, kerevizi, patatesi, domatesi yuvarlak şekilde dilimleyin. Eti, pırasayı, sarı dolmalık biberi, yeşil biberi irice kesin. Soğanı piyazlık kesin. Büyük fırın tepsisine sırasıyla soğanı, pırasayı, kerevizi, kabağı, domatesi dizin. Üzerine ince kesilmiş maydanozu sepin. Patatesi de dizip, sosun yarısını üzerine dökün. Defne yapraklarını koyup, etin hepsini patateslerin üstüne yayın. Kalan salçalı sosu döküp, tepsinin üzerine yağlı kâğıt kapatın. Yağlı kâğıdın bir kaç yerinden bıçakla hafifçe delin. Fırında etlerle sebzeler yumuşayana dek ve biraz sulu kalacak şekilde pişirin.
Yorumlar
güzel bir hafta diliyorummm
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum
Sevgilerimi yolluyorum
Çok güzel görünüyorlar.
Misler gibi.
Sevgiler.
İyi haftalar.
Eminim güzel olmuştur .
Ellerine sağlık
SEVGİLER
SEVİL
tamda akşam yemeği olurdu..
uzanıp yiyebilseydim.