Sade Pilav ve Arpacık Soğanlı Et


Sade Pilav: 
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı sıcak su
1 Yemek kaşığı tereyağı, sıvı yağ
Birkaç damla limon suyu
1 Kesme şeker, tuz
Yapılışı: Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp, tereyağını eritin. Sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinci, şekeri, tuzu, birkaç damla limon suyunu ilave edin. Pirinci kavurup, 2 veya 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, pilavı pişirin. Pilavı demleyip, sıcak servis yapın.
Arpacık Soğanlı Et:
Arpacık soğanları soyun, yıkayın ve sıvı yağla birlikte kavurun. İnce doğranmış etleri ilave edip kavurun. Tuz, karabiber, kekik ekleyip karıştırın. Yeterince su ilave edin ve üzerine kapak kapatın. Kısık ateşte suyunu iyice çekene dek ve soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Arpacık soğanlı eti sade pilav ve sebze haşlamasıyla birlikte servis yapın.

Yorumlar