Deniz Börülceli Yumurta


Deniz börülcelerinin çamurlu kısımlarını kesip atın ve börülceleri yıkayın. Börülceleri kaynayan suya atıp, yumuşayana kadar haşlayın (deniz börülcesi tuzludur, börülceleri haşlarken tuz kullanmayın). Süzüp soğuk suya koyun, 2-3 dakika soğuk suda bekletin. Tekrar süzüp, süzgeçte bir süre bekletin. Börülcelerin köklerinden tutup, kılçıklarını tek tek sıyırın ve iri iri doğrayın. İnce doğranmış sivri biberleri ve taze soğanları sıvı yağla birlikte kavurun. Rendelenmiş domatesleri, ince doğranmış maydanozu, tuzu, az şekeri, karabiberi ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirin. Deniz börülcesini ekleyip karıştırın. Yumurtaları kırıp, yumurtaların beyazları pişene dek pişirin. İsterseniz üzerine karabiber serpip, servis yapın.

Yorumlar