Tavuklu Lazanya
Tavuklu Lazanya
10 Yaprak lazanya
150gr. Tavuk göğsü (kemiksiz
ve derisiz)
200gr. Mantar
3 Sivri biber
1 Orta boy soğan
3 Diş sarımsak
Yarım su bardağı krema
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Beşamel Sos İçin:
2 Su bardağı süt
2 Silme yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, tuz
Üzeri İçin:
Kaşar peyniri
Yapılışı: İnce doğranmış
soğanı sıvı yağ ile birlikte soteleyin. Küçük küçük doğanmış sarımsakları
ekleyip sotelemeye devam edin. Halka halka ve ince ince doğranmış sivri
biberleri koyup, 2-3 dakika soteleyin. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ilave
edip, etlerin rengi dönene dek çevirin. Mantarı ekleyip 3-4 dakika kavurun. Kremayı,
tuzu, karabiberi koyup 2-3 dakika pişirin. 1 Su bardağı su ilave ettikten sonra
1-2 taşım kaynatın ve ocaktan alın. Yağlanmış küçük bir fırın kabına lazanya
yapraklarını aralarına tavuklu harcından koyarak döşeyin. En üstüne de kalan
harcı dökün ve bir kenarda bekletin. Beşamel sosunu hazırlamak için eritilmiş
margarin ve sıvı yağı karışımında unu hafifçe kavurun. Sütü ilave edip, sos koyulaşana
kadar pişirin. Beşamel sosu ocaktan aldıktan sonra tuz ekleyip karıştırın. Hazırlanan
beşamel sosu lazanyanın üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini, tavuklu
lazanyanın üzerine sepin ve üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
Yorumlar